Ρολλά


Ρολλά και αυτοματισμοί Somfy
 
 
Με τα ρολλά αλουμινίου επιτυγχάνονται, ασφάλεια των ανοιγμάτων, σκιασμός και εξοικονόμηση ενέργειας.
  
 
 
 
 
Προσαρμόζονται σε μοντέρνα, κλασσικά, νεοκλασσικά στυλ και είναι ιδανικά για την προστασία μεγάλων ανοιγμάτων, στα οποία η εφαρμογή πατζουριών είναι αδύνατη.
 
Κατοικία στη Βούλα Αττικής, με σχετικά μεγάλα ανοίγματα, για τη θέα του κήπου και της πισίνας.


 
 
 
 
Ρολλά σε πέτρινη κατοικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
 
 
 
Τα ρολλά έχουν πολλά αβαντάζ.
Παρέχουν ευκολία χρήσης, από το εσωτερικό των κτιρίων, χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας.
 
Διακρίνονται για την ποκιλία μηχανισμών κίνησης, όπως πχ κίνηση με ιμάντα, μανιβέλλα, με μοτέρ, με τηλεχειρισμό και κίνηση μεμονωμένη ή κατά ομάδες.
 
Σε ότι αφορά το σκιασμό, είναι γνωστό, ότι ο Βιοκλιματικός Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και η συνακόλουθη εξοικονόμηση ενέργειας, προυποθέτουν τη χρήση Τεχνολογιών Παθητικών Συστημάτων, όπως η σκίαση, με τη βοήθεια της οποίας, προφυλάσσονται οι εσωτερικοί χώροι από την υπερθέρμανση, κατά τη διάρκεια του θέρους, με την αυτονόητα συνεπαγόμενη μείωση δαπάνης κλιματισμού.
 
Η σκίαση είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται εξωτερικά των ανοιγμάτων.  Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, με τα ρολλά επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Επίσης, η ηλεκτροκίνηση, οι αυτοματισμοί και ο κατάλληλος προγραμματισμός ανοιγοκλεισίματος, των συστημάτων σκίασης μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία από 5-15%. Αυτό μειώνει την χρήση του κλιματιστικού από 10 μέχρι και 60%. Επιπρόσθετα, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη βελτίωση  των συνθηκών, που δημιουργούνται, για το εργασιακό  και το προσωπικό μας  περιβάλλον.
 
Η Greenwindows, ως Somfy Expert (πιστοποιημένος Συνεργάτης Somfy), μπορεί να σας παράσχει συμβουλές, λύσεις και σέρβις, σε όλα τα θέματα, που αφορούν στους αυτοματισμούς, τα μοτέρ, τηλεχειρισμούς  και ότι σχετίζεται με τα προγράμματα Home motion by Somfy και Animeo.
 
 
 
 
 

 
  Επικαθήμενα ρολλά σε επάλληλες μπαλκονόπορτες μαγάλου πλάτους,
σε κατοικία στη Βούλα.
 
 
 

Τα μεγάλα ανοίγματα,  παρέχουν την απόλυτη επικοινωνία με τον κήπο ή το φυσικό  περιβάλλον. Η προστασία τέτοιων ανοιγμάτων μπορεί να γίνει μόνο με ρολλά.
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάρη στην ύπαρξη οπών, στις περσίδες , αλλά και στη δυνατότητα, που έχουν τα ρολλά  να σταματούν σε διάφορες θέσεις, μπορούμε να ρυθμίσουμε το φωτισμό και τον αερισμό των χώρων.

 

 

 

     

 

Μοντέρνοι διακόπτες από τη Somfy.


Τρεις διαφορετικοί τρόποι εφαρμογής ρολλών.
 

Στον τρόπο Α, το ρολλό τοποθετείται κάτω από το δοκάρι ή το πρέκι. Είναι ο συνηθέστερος τρόπος εφαρμογής και απαιτείται να έχει γίνει πρόβλέψη ύψους δοκαριού ή πρεκιού, κατά το σχεδιασμό του κτιρίου ή της κατοικίας, για κάτι τέτοιο. Στον τρόπο Α υπάρχει η δυνατότητα να "κρυφτεί" το κουτί του ρολλού, από κάποια μετώπη (βλ προηγούμενες φωτογραφίες) ή να παραμείνει εμφανές, ανάλογα με το τι προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη.

Ο Β τρόπος εφαρμόζεται συνήθως όταν δεν έχει γίνει πρόβλεψη ύψους κατά τη δημιουργία του σκελετού του κτιρίου ή κατά το κτίσιμο.

Ο C τρόπος, είναι σπανιότερος και  εφαρμόζεται όταν δεν έχει γίνει πρόβλεψη ύψους ή έχει γίνει πρόβλεψη αλλά απαιτείται αυξημένη ηχομείωση και θερμομόνωση.

Από ενεργειακή άποψη, με τους τρόπους Β και Γ, δεν έχομε απώλειες.

Με τον τρόπο Α, έχομε  απώλειες, εκτός εάν το κουτί του ρολλού είναι θερμομομονωτικό.
Αν είστε αρχιτέκτων, μηχανικός ή κάποιος που κτίζει, ρωτήστε μας. Η Greenwindows θα σας παράσχει πρόθυμα και δωρεάν (επειδή πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωσή μας),  όλα τα απαιτούμενα σχέδια και οδηγίες, για κουτιά ρολλών συνδυαζόμενα με θερμοπρόσοψη, μετώπες, ύψη, καλωδιώσεις κλπ,  για την καλύτερη και αρτιότερη προετοιμασία του έργου σας, διότι τα γκρεμίσματα κοστίζουν, ενώ μπορούν να αποφευχθούν.
 

 

Ρολλά σε μοντέρνα κατοικία στον Άλιμο Αττικής , με εμφανή κουτιά ρολλών.

 

 

 

Εξωτερικά ρολλά επί τοίχου, στο ισόγειο, συνδυαζόμενα με επάλληλες μπαλκονόθυρες, μεγάλου ανοίγματος, στην Πεντέλη Αττικής.

Στην ίδια κατοικία, υπάρχουν επικαθήμενα  ρολλά, στον α' όροφο.


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....
Επιλέξτε μια θωρακισμένη πόρτα
από τη μεγάλη γκάμα επιλογών της GREENWINDOWS. Δείτε μερικές από τις προτάσεις μας...

Αντικατάσταση
των παλαιών, πορτών,  παραθύρων και ρολλών σας, από την GREENWINDOWS, εξοικονομώντας γρήγορα, ενέργεια, χρήματα.
Δείτε πώς...

Πτυσσόμενες  ασφάλειες, από ηλεκτρογαλβανισμένο χάλυβα ηλεκτροστατικής βαφής, για μπαλκονόθυρες και παράθυρα, όλων των τύπων, από την GREENWINDOWS ... περισσότερα...

Χαλύβδινο πλέγμα ασφαλείας, ενσωματωμένο σε συρόμενα χωνευτά, για να κοιμάστε με ανοικτά πατζούρια το καλοκαίρι,  ... περισσότερα...

Η  GREENWINDOWS, κατασκευάζει τα ενεργειακά παράθυρα της πρώτης "Πράσινης Πιλοτικής Γειτονιάς", με συστήματα της ΕΤΕΜ... περισσότερα...

Η νέα μας πρόταση για ανασυρόμενες μπαλκονόθυρες, πολύ μεγάλων ανοιγμάτων (άνω των 5 μέτρων) λέγεται Ε-70...περισσότερα....

Συρόμενες μπαλκονόθυρες, με θερμοδιακοπή, ΚΑΛΥΨΩ Ε-52, τώρα και με μηχανισμό ανύψωσης  ....περισσότερα....

Πατείστε εδώ για να κατεβάσετε το εταιρικό έντυπο της GREENWINDOWS AE
 
Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!. Δείτε τη μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, των πιστοποιημένων με QUALICOAT βαφών, που σας προσφέρει η GREENWINDOWS... (Πατείστε εδώ για να κατεβάσετε τη χρωματική παλέττα RAL....)

Η GREENWINDOWS χορηγός στη διεθνή ημερίδα για το "Κτιριακό Κέλυφος του Μέλλοντος" ....περισσότερα....

Διεθνής Ημερίδα για το "Κτιριακό Κέλυφος του Μέλλοντος", 26-5-2011, στο ξενοδοχείο ATHENS ROYAL OLYMPIC ....περισσότερα....

Αναζήτηση

Newsletter