Σκίαση


Τα συστήματα σκίασης αποτελούν βασικές παραμέτρους του Βιοκλιματικού  Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, οικιών και κτιρίων.

 


 

 

 

 

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων κτιρίων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην επίτευξη, εργασιακού περιβάλλοντος, υψηλού επιπέδου και ενσωματώνει συστήματα και τεχνικές, που υπηρετούν, τις ύψιστες αυτές απαιτήσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Εμπεριστατωμένες μελέτες (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλιοπροστασίας – ESSO) έχουν δείξει ότι η θερμοκρασία δομημένων χωρών, μπορεί να μειωθεί κατά 5-15 βαθμούς Κελσίου, με την εφαρμογή συστημάτων σκίασης.

Οι αντιηλιακές περσίδες, ή σκιάδια, βοηθούν στον έλεγχο της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας πάνω σε ένα υαλοπέτασμα ή σε μια γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς αξιόλογη μείωση του εισερχόμενου φυσικού φωτός.

Τα συστήματα σκίασης είναι αποτελεσματικά, όταν εφαρμόζονται εξωτερικά των υαλοστασίων και των υαλοπετασμάτων. 

 
Τα υαλοπετάσματα και γενικότερα οι γυάλινες επιφάνειες, ενώ χαρίζουν την ομορφιά της διαφάνειας και την επικοινωνία με το εξωτερικό περιβάλλον, εγκλωβίζουν ηλιακή ενέργεια (κυρίως από την περιοχή του υπέρυθρου φάσματος) με συνέπεια τη συσσώρευση  θερμικών  φορτίων, εντός των εσωτερικών χώρων,  δημιουργώντας έτσι "φαινόμενο θερμοκηπίου".

Η Greenwindows  διαθέτει μια πλούσια γκάμα σχεδίων  αντιηλιακών περσίδων αλουμινίου, για την προστασία χώρων εργασίας και όχι μόνον, με τις οποίες σχεδιάζονται λύσεις, που εντάσσονται σε έναν ευρύτερο Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό.   

Διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και στελεχιακό δυναμικό (2 Μηχανικούς και 1 Φυσικό),  για εμπεριστατωμένες μελέτες εφαρμογής και τοποθέτησης σκιαδίων αλουμινίου, αναλόγως  του  αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του ηλιασμού του κτιρίου  δηλαδή:
 • Τη θέση του Ηλίου σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και
 • Τη φαινόμενη τροχιά του Ηλίου σε σχέση με το συγκεκριμένο κτίριο.
 
Με τη βοήθεια ειδικών κινητήρων, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του προσανατολισμού των περσίδων ανάλογα με την ημερήσια διαφοροποίηση της κατεύθυνσης των ηλιακών ακτίνων και την εποχή.
 
 

      
                            

  
Οι φωτογραφίες πάνω και κάτω δείχνουν σκιάδια στο Νέο Κτίριο Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο Λιμάνι Πειραιά.

 

 

 

Οι αντιηλιακές περσίδες που προσφέρει η Greenwindows, βασίζονται στο σύστημα ΑΥΡΑ Ε-66 της ΕΤΕΜ, το οποίο αποτελείται από:

 • τα προφίλ των περσίδων,
 • τα προφίλ για την στήριξη των περσίδων,
 • ποικιλία πιστοποιημένων εξαρτημάτων που επιτρέπουν την απλή αλλά και ασφαλή τοποθέτηση των σκιαδίων,
 • μηχανισμό κίνησης των περσίδων.

Τυπολογίες σκιαδίων

 • οριζόντια σταθερά και κινητά σκιάδια,
 • κατακόρυφα σταθερά και κινητά σκιάδια,
 • σταθερά και κινητά σκιάδια, σε πρόβολο.

Διαστάσεις προφίλ σκιαδίων

 
 • απλά σκιάδια τύπου «Ζ» από 102 mm έως 245 mm,
 • ατρακτοειδή σκιάδια από 150 mm έως 350 mm,
 • ατρακτοειδή σύνθετα - διαιρούμενα σκιάδια από 400 mm έως 500 mm


Παρακάτω φαίνονται μερικά μόνον  παραδείγματα διατάξεων σκιαδίων και περσίδων ανάλογα με τις  απαιτήσεις της εκάστοτε μελέτης.

 

Διατομές περσίδων

 

 

 Οριζόντιο σταθερό προπέτασμα

 

 

 

Οριζόντιο αναρτημένο σταθερό προπέτασμα

 


 

 Πρόβολος από παράλληλες οριζόντιες σταθερές περσίδες

 

H Greenwindows έχει τη δυνατότητα να μελετήσει και να υλοποιήσει  πληθώρα κατασκευαστικών λύσεων σκίασης, με τη χρήση διαφόρων υλικών, εκτός του αλουμινίου (όπως μαρμάρου, χάλυβα,  ανοξείδωτου χάλυβα, γυαλιού, συνθετικών υλικών κλπ).

 

 

 

Κτίριο SATO στο Μαρούσι

 


 
 


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....
Επιλέξτε μια θωρακισμένη πόρτα
από τη μεγάλη γκάμα επιλογών της GREENWINDOWS. Δείτε μερικές από τις προτάσεις μας...

Αντικατάσταση
των παλαιών, πορτών,  παραθύρων και ρολλών σας, από την GREENWINDOWS, εξοικονομώντας γρήγορα, ενέργεια, χρήματα.
Δείτε πώς...

Πτυσσόμενες  ασφάλειες, από ηλεκτρογαλβανισμένο χάλυβα ηλεκτροστατικής βαφής, για μπαλκονόθυρες και παράθυρα, όλων των τύπων, από την GREENWINDOWS ... περισσότερα...

Χαλύβδινο πλέγμα ασφαλείας, ενσωματωμένο σε συρόμενα χωνευτά, για να κοιμάστε με ανοικτά πατζούρια το καλοκαίρι,  ... περισσότερα...

Η  GREENWINDOWS, κατασκευάζει τα ενεργειακά παράθυρα της πρώτης "Πράσινης Πιλοτικής Γειτονιάς", με συστήματα της ΕΤΕΜ... περισσότερα...

Η νέα μας πρόταση για ανασυρόμενες μπαλκονόθυρες, πολύ μεγάλων ανοιγμάτων (άνω των 5 μέτρων) λέγεται Ε-70...περισσότερα....

Συρόμενες μπαλκονόθυρες, με θερμοδιακοπή, ΚΑΛΥΨΩ Ε-52, τώρα και με μηχανισμό ανύψωσης  ....περισσότερα....

Πατείστε εδώ για να κατεβάσετε το εταιρικό έντυπο της GREENWINDOWS AE
 
Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!. Δείτε τη μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, των πιστοποιημένων με QUALICOAT βαφών, που σας προσφέρει η GREENWINDOWS... (Πατείστε εδώ για να κατεβάσετε τη χρωματική παλέττα RAL....)

Η GREENWINDOWS χορηγός στη διεθνή ημερίδα για το "Κτιριακό Κέλυφος του Μέλλοντος" ....περισσότερα....

Διεθνής Ημερίδα για το "Κτιριακό Κέλυφος του Μέλλοντος", 26-5-2011, στο ξενοδοχείο ATHENS ROYAL OLYMPIC ....περισσότερα....

Αναζήτηση

Newsletter